Hírek, események

2016. augusztus 30., 19:59Viharsarok Kupa

2016. augusztus 27-28-án 16. alkalommal került megrendezésre a Hármas-Körös gyomai szakaszán a szabad strandnál a Viharsarok kupa, amely igazi kajakos-kenus ünnepet jelentett mind a résztvevők, mind az idelátogató szurkolók számára, hiszen az országos versenyek már lezajlottak és az iskolakezdés előtt egy nyárbúcsúztató vidám hétvégét tölthettek a szabadban a vízi sportok szerelmesei.

 A Körös Kajak Sportegyesület által megrendezett versenyre tíz egyesület versenyzői neveztek, nem csak a Békés Megyei kajak-kenu klubok, (Szarvas, Békés, Békésszentandrás, Gyomaendrőd) kajakosai, hanem távolabbról is: a budapesti UTE   kenusai, kajakosai, a KSI SE, Dömsöd, Tiszaújváros, Szőke-Tisza, Kis-Tisza sportolói is részt vettek e színvonalas versenyen. A távolabbról érkezők a Körös parton sátoroztak, versenyzők szülők egyaránt, így a késő estébe nyúló beszélgetéseken ismerkedhettek az egyesületek egymással.

A sportolók 82 futamban mérték össze gyorsaságukat, szombaton 2000 és 200 méteren, vasárnap 500 méteren.  A versenyzők igazolt és szabadidős kategóriában indulhattak, mindkét kategóriában sok nevezés érkezett, de a legnépszerűbb versenyszámok a szülő-gyermek futamok voltak. Négy futamban versenyeztek a lelkes szülők, (sokan közülük először ültek kajakban) anya-lánya, anya-fia, apa-lánya, apa-fia futamok kerültek megrendezésre, melyben hajóba ült Tótka Sándor olimpikon az édesapjával. A gyermekkorú versenyzők mellett a mastersek is vízre szálltak a dobogós helyezésekért. A két nap alatt a rendezők 430 db érmet és még ennél is több ajándékot osztottak ki.

 Az érmeket neves sportolók adták át: Tótka Sándor olimpiai 4. helyezett, Ifjúsági Olimpiai Bajnok, a Körös Kajak Se volt versenyzője, Pankotai Gábor világbajnok kajakos (Békés), Heincz Gyula világbajnok birkózó (Gyomaendrőd).

Színes programot jelentettek a szombat délután megrendezett sárkányhajós futamok, amelyre négy csapat nevezett: Gyomaendrődi Víziszörnyek, a Mezőtúri Tűzsárkányok, Körös Angyalok csapata és az UTE sárkányai. A hangulat a futamok alatt a tetőfokára került, hiszen a sárkányhajók „legénységei” nagy harci kedvvel vetették magukat a küzdelembe. A kiélezett versenyben végül a Körös Angyalok sárkányai diadalmaskodtak, de a többiek is nyertesek lettek egy vidám hangulatú késő délutánon. Reméljük a sárkányhajózáshoz is minél többen kedvet kapnak Gyomaendrődön és csatlakoznak a Víziszörnyek csapatához, akik a következő hétvégét a Tisza-tó körbeevezésével töltik.

 

A csapatverseny eredménye:

1.

KSI SE

661 pont

2.

Körös Kajak Se.

408 pont

3.

UTE

332 pont

4.

Szarvasi Kajak Kenu Club

276 pont

5.

Tiszaújvárosi KKSE

187 pont

6.

Békésszentandrási HSE

110 pont

7.

Dömsödi Utánpótlás Se.

105 pont

8.

Békési Kajak Kenu Club

83 pont

9.

Kis -Tisza Vízi-Sport E.

22 pont

10.

Szőke-Tisza Ifjúsági Hajós E

12 pont

 

 


« Vissza az előző oldalra!

Körös Kajak Sportegyesület - Magyar