Elérhetőségek

5500 Gyomaendrőd,
Besenyszegi út 4/1.

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Gyomaendrődön és környékén 16 holtág található, s a Hármas-Körös is a város közelében folyik 1997 előtt mégsem honosodott meg egyetlen vízi sport sem. 

1997-ben költözött településünkre a Scherk család, akik nálunk is "meghonosították" a kajak sportágat. 

A Körös Kajak Sportegyesület hivatalosan 1997. július 11-én kezdte meg működését 12 alapító taggal.

Kezdetben nehézséget okozott a tárgyi feltételek biztosítása, de köszönettel tartozunk támogatóinknak, elsősorban Gyomaendrőd Város Önkormányzatának, vállalkozóinak, valamint a sportolóknak és szüleiknek, akiknek segítségével az egyesület hajóállománya és felszerelése folyamatosan gyarapodik. 

A téli időszakban történik az alapozás, az erőnlét fejlesztése. Az időjárástól függően kezdődik az evezés a tavaszi és az őszi időszakban erőnléti edzésekkel vegyesen. Versenyszezonban (májustól szeptemberig) az erőnléti edzések csökkennek, helyettük az intenzív evezés kerül előtérbe.

Az edzéseken helyt adunk azoknak a sportolni vágyó gyermekeknek is, akik csak hobbi szinten kívánnak kajakozni. 

A Halász István csónakháznál további szabadidős vízisportolásra van lehetőség az érdeklődő gyomaendrődi lakosok és a városunkba érkező túristák számára. 

Minden év augusztusában kerül megrendezésre a Viharsarok kupa, ahol minden korosztálynak lehetősége van egy színvonalas versenyen részt venni, megmérettetni magukat. A kajak versenyek mellett sárkányhajós futamok is megrendezésre kerülnek. A verseny és az egyesület célja, hogy minél több fiatal sportoló számára tudjuk a versenyzést és a fejlődést biztosítani.  

A Körös Kajak Sportegyesület alapszabályából:

1. Az egyesület neve: Körös Kajak Sportegyesület
A Békés Megyei Bíróság az 1509. sorszám alatt tartja nyilván, mint közhasznú társadalmi szervezetet

2. Az egyesület székhelye: Gyomaendrőd Város 
5500 Gyomaendrőd, Besenyszegi u. 4/1.

3. Az egyesület célja és feladata:
Lehetőséget biztosítunk a város lakosainak, ezen belül kiemelten a fiataloknak az evezős sportok megismeréséhez, azok szabadidős és versenyszerű űzéséhez.
Az egyesület keretet kíván adni mind a tömegsport, mind a színvonalas versenysport számára, biztosítva a szakmai segítséget, a szükséges eszközöket, a versenyekre történő eljutást, és a versenyek helyi szervezését és lebonyolítását.

Az egyesület kapcsolatot épít ki és tart fönt más hasonló tevékenységet
folytató sportegyesületekkel, biztosítja a szakmai továbbképzést mind a szakvezetés, mind a sportolók részére.
 

Csatolt fájl(ok):
Körös Kajak Sportegyesület - Magyar