Hírek, események

2019. október 07., 14:11Körös Kajak Sportegyesület szezonvégi hírei

Egyesületünk szervezésében 2019. szeptember 14-én került megrendezésre a Viharsarok Kupa, most először nem a folyón, hanem a Fűzfás-zugi holtág új horgász verseny pályáján, ahol jól belátható volt a verseny. Ezért köszönettel tartozunk Toldi Balázsnak, városunk polgármesterének és Dr. Hunya Miklósnak, a KHESZ elnökének, hogy lehetőséget biztosítottak a verseny megrendezésére, valamint köszönjük a horgászok megértését.

A kajak versenyre 11 egyesületből 210 versenyző érkezett, a környező városokon kívül a Budapesti FTC is elhozta kajakosait. 53 futamban 270 érmet osztottunk ki. A 8-9 éveseknek vízi ügyességi szlalom pályát kellett teljesíteniük, a 10-18 évesek 2000 és 500 méteres futamokban mérhették össze gyorsaságukat. A csapatversenyben legeredményesebben szereplő Békési Kajak Kenu klub vihette haza a Viharsarok kupát. 2.helyezett egyesületünk, a Körös Kajak Se. lett, 3. a KSI csapata.

A rákövetkező hét végén Szolnokon versenyeztek kajakosaink, ahonnan ismét szép számban hoztak haza érmeket: 1.helyezett: Hermeczi Richárd-Fehér Dávid páros, Gellai Gergő, 2.helyezett:Csiki Roland, 3.helyezett Nagy Ágoston, Hermeczi Richárd, 5. helyezett Mészáros Nelli, Gubucz Liliána-Kabai Léna páros,

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték Faddon a Diákolimpiát, ahol öt bajnokot ünnepelhettünk: Hermeczi Richárd kétszeres, Fehér Dávid és Varjú Marcell  valamint a szabadidősök között Tímár Krisztián és  Kiss Balázs lett aranyérmes. Ezüstérmet nyert Nagy Ágoston és Gellai Gergő. 4. helyezést ért el Izsó Éva, 5.lett  Csiki Roland, 6. helyezett Fekécs Hanna, Varjú Zalán, Pap Dani, 8. helyezett Mészáros Nelli. A többi versenyző is szépen teljesített a népes mezőnyben, ahol nem volt ritka egy-egy futamban  a 35-40 induló sem. Dicséret illeti Giricz Rebekát, Gubucz Pannát, Bela Zsókát, Gubucz Liliánát, Fekécs Zsófit, Nagy Dominikot. Ez a verseny egyben keretfeltöltő verseny is volt, ahol Gellai Gergő a második helyezésével kiérdemelte, hogy ismételten a magyar kölyök válogatott tagja legyen. Ebben az évben így négyen kerültek egyesületünkből a kölyök és serdülő válogatott keretbe, név szerint: Nagy Ágoston, Gellai Gergő, Hermeczi Richárd, Fehér Dávid. Ők ősszel és tavasszal a Magyar Kajak Kenu Szövetség által szervezett edzőtáborban készülhetnek a legjobbakkal.

Október első hétvégéjén lezajlott az idei év utolsó versenye is, ezzel véget ért a versenyszezon. Az  UTE népszerűsítő maratonon a Dunán az alábbi kiemelkedő eredményeket érték el sportolóink:
2. helyezettek: Hermeczi Richárd, Gellai Gergő, Nagy Ágoston
3. helyezettek: Fehér Dávid, Csiki Roland
5. helyezett: Fekécs Hanna

 Követőinknek köszönjük az egész éves szurkolást, támogatást! 
 

Körös Kajak Se.

 


« Vissza az előző oldalra!

Körös Kajak Sportegyesület - Magyar