Hírek, események

2017. november 24., 16:48Évzáró vacsora

Világsztár (ok?) és rekordszámú vendégsereg a Körös Kajak SE évadzáró vacsoráján

          A Körös Kajak SE idén is megrendezte rendhagyó évadzáró rendezvényét a Bowling Treff étteremben, mintegy zárásaként az elmúlt versenyszezonnak. Mondhatjuk azonban, hogy e jeles esemény egyben kezdet is, hiszen az egyesület versenyzői és szabadidős sportolói  gőzerővel elkezdték a téli edzéseket, készülve a következő szezonra.  Egyesületünk vacsoráján több mint kétszáz vendég kiszolgálását és elhelyezését kellett megoldani az étterem dolgozóinak, ahol még eddig ennyi helyre nem volt szükség ehhez hasonló alkalom során. Köszönjük Nekik ezúton is, hogy nagyszerűen és gördülékenyen történt minden az este folyamán.

         Az elmúlt években Gyomaendrőd nagy hagyományú és országos hírű kajakos egyesülete egyre bővülő és korszerűbb víziteleppel rendelkezik a folyamatos infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően. Az anyagi biztonság, a pénzügyi háttér  is biztos alapokon nyugszik, hála az egyre nagyobb mértékű szövetségi és társadalmi, vállalkozói támogatottságnak, valamint a sikeres pályázatoknak eredményeképpen. Az egyesület vezetősége ennek megfelelően képes a különböző fejlődési lehetőségek kiaknázására, valamint beruházások megvalósítására. A következő évben is megvalósulnak majd különböző eszköz-  vagy éppen az edzésmunkát segítő – nemcsak kézzel fogható -  fejlesztések.  Ennek megfelelően nem okoz „gondot” és külön öröm számunkra, hogy sportolóink létszáma folyamatosan nő, ebben az évben több mint 60 fő vett részt az edzéseken. Az évad különböző versenyein résztvevő versenyzők száma a tavalyihoz képest megduplázódott és a Körös Kajak SE  ebben az évben is az első felében végzett az ország kajakos egyesületeinek mezőnyében, a korábbi évhez képest több helyet előre lépve. Külön öröm volt számunkra, hogy Nagy Dominik maraton magyar bajnok, válogatott sportoló lett és a 10-12 éves korosztályban a gyerekek az  országos pontversenyben negyedikek lettek, több jóval nagyobb egyesületet megelőzve. A versenyzőink nagy része több országos dobogós helyezéssel büszkélkedhet, egyéniben és csapatban is, valamint a népszerűsítő versenyekről is rendszerint érmekkel térnek haza. A legeredményesebb versenyzők az őszi szünetben futótáborban vettek részt a Bükkben, egy kis miskolctapolcai fürdőzéssel egybekötve. Büszkék vagyunk arra is, hogy szabadidős sárkányhajós szolgáltatásunk egyre népszerűbb és ennek megfelelően egyre keresettebb is. Kiválóan alkalmas komoly versenyzésre valamint alkalmi, pl. csapatépítős tréning keretében végzett szórakozásra is. Külön öröm még mindezek mellett, hogy a Körös Kajak SE részt vesz a Magyar Kajak Kenu Szövetséggel közösen egy országos turisztikai programban, amellyel Gyomaendrőd majd nagyobb mértékben felkerül az ország „vízi” térképére.

        Az évzáró vacsorát megtisztelte jelenlétével Toldi Balázs polgármester úr, Lehóczkiné Tímár Irén és  Nagyné Perjési Anikó képviselő asszonyok, akiknek köszönjük, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata legnagyobb támogatója a Körös Kajak SE-nek, ezzel is kifejezve, hogy nemcsak az egyesületünknek fontos szülőhelyünk, hanem a városnak is  fontos egyesületünk. Örömmel köszöntöttük vendégeink között Kárai Péter urat, a Magyar Kajak Kenu Szövetség képviseletében, aki ismét biztosított minket arról, hogy a szövetség továbbra is és egyre nagyobb mértékben támogat bennünket, látva a töretlen fejlődést és az elszánt edzésmunkát.

         A Körös Kajak SE életében azonban ez az este több volt, mint méltó lezárása az elmúlt küzdelmekkel teli,  de minden eddiginél eredményesebb évnek, hiszen mindannyiunknak külön örömet okozott, hogy köztünk töltötte az estét városunk legeredményesebb sportolója  Tótka Sándor olimpikon, világbajnok, Lucz Dóra kétszeres Európa bajnok kajakos, valamint korunk egyik legeredményesebb kajakosa, az olimpiai bajnok Tom Liebscher németországból! Köszönjük és megtiszteltetés volt számunkra, hogy ilyen sportolói nagyságok elfogadták meghívásunkat és viszik hírét városunknak szerte a világban.

 

        A Körös Kajak SE minden sportolója izgatottan várja már az ősz előre haladtával a bál időpontját, hisz tudják, hogy egyesületük kiemelt figyelmet fordít nemcsak a legeredményesebb versenyzők ajándékozására, hanem minden kajakos részesül elismerésben.  Az ajándékoknál még nagyobb öröm volt számukra, hogy azokat Lucz Dórától, Tom Liebschertől és Tótka Sándortól vehették át, hiszen az Ő pályafutásuk, eredményeik jelentik a legnagyobb inspirációt a versenyzők számára. Az est fénypontja mindenki számára egyértelműen e válogatott kajakosokkal való közös fotózkodás és beszélgetés volt. Mindenképpen történelmi eseményt jelentett Tom Liebscher jelenléte, hiszen nem mindennap látogat városunkba és egyesületünkhöz ilyen eredményes sportoló, akinek köszönhetően egyesületünk felkerült  Európa térképére.

       A vacsora elfogyasztása után hajnalig tartó mulatság vette kezdetét, rengeteg értékes tombolatárgy kisorsolásával egybekötve. Szülők és gyerekek együtt ropták a kiváló zenére, ezzel is bizonyítva, hogy egyesületünk szinte egy nagy család.

       A Körös Kajak SE továbbra is azon munkálkodik, hogy  a kajak-kenu sport minél sikeresebb legyen Gyomaendrődön és ezáltal az egész országban, hogy a gyerekek minél jobb feltételek mellett minél jobb eredményeket érjenek el, de nem lemondva legfőbb célunkról. Arról, hogy egyre több kisgyerek kezdjen el egészségesen élni, sportolni, tanuljon meg kajakozni és ezáltal a szabadidejét jókedvűen, hasznosan eltölteni. Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk és jövőre is várunk minden kajakozni vagy sárkányhajózni vágyót!


« Vissza az előző oldalra!

Körös Kajak Sportegyesület - Magyar