Hírek, események

2018. október 01., 17:173 arany érem az Országos Diákolimpián, Keretfeltöltőn

A verseny mérlege, 17 futam, 19 induló, 9 érmes futam, 15 érmes versenyző!
Idén először összevonásra került 2 nagy országos verseny, az Országos Diákolimpia, és a Keretfeltöltő. Két napon keresztül, hihetetlen népes, és erős mezőnyben versenyzett a magyar kajakkenu utánpótlás színe java.

Több mint 2000 versenyző, több mint 200 futamban mérte össze tudását a Fadd-Dombori kajak-kenu pályán. A versenyzőink 500, 1000 és 2000 méteres távokon versenyeztek.

A versenyzők a Diákolimpiai szokás szerint nem sportegyesületi színekben, hanem iskolájuk színeiben versenyeztek. Ezen a napon a versenyzők iskolájuk hírnevét öregbítették!

U12, és U13-as korosztályban, a 2000 méteres futamokban komoly tétje is volt a versenynek, mert a kölyökválogatott keret ezen a versenyen került végleges feltöltésre. Gellai Gergő-Nagy Ágoston páros aranyérmet szerzett, akik már az Országos Bajnokságon elért második helyezésükkel a keretbe kerültek. Nagy Dominik ezüstérmes lett, aki így épp lecsúszott a kerettagságról. Ők a Rózsahegyi Kálmán Ált isk tanulói. Ugyancsak ezüstérmet szerzett Hermeczi Richárd-Fehér Dávid 2000 méteren, 1000 méteren pedig 3. helyezést értek el, a Kis Bálint Ált isk tanulói. Ezüstérmes lett még Gellai Balázs- Nagy Dominik páros K-2 1000m, a Rózsahegyi Kálmán Ált isk tanulói.

további eredmények:

4. hely Varjú Zalán- Pap Dani K-2 1000 m (Szent Gellért Ált isk.)

6. hely Kiss Balázs- Varjú Marcell K-2 1000 m (Kis Bálint Ált isk.)

7. hely Varjú Zalán- Pap Dani K-2 2000 m (Szent Gellért Ált isk.)

8. hely Fakécs Hanna K-1 200 m (Rózsahegyi Kálmán Ált isk)

8. hely Kiss Balázs- Varjú Marcell K-2 2000 m (Kis Bálint Ált isk.)

A szabadidős versenyzők 500 méteren eveztek, aranyérmet nyert Izsó Éva Kis Bálint Ált isk, és Bela Zsóka-Fekécs Zsófi Rózsahegyi Kálmán Ált.isk. 2. helyezést ért el Giricz Rebeka, 4.lett Gubucz Panna a Szent Gellért Ált isk. tanulói.

Minden versenyzőnk igazán „nagyot ment”, láthatóan komolyan megküzdöttek az eredményeikért!

Helyezéstől függetlenül minden gyerkőcünkre végtelenül büszkék vagyunk, mert a népes, és erős mezőny ellenére, vagy talán épp ezért, de önmagukból kihozva a maximumot, mindenki teljes erőbedobással küzdött!

Szuperek vagytok fiúk-lányok!


« Vissza az előző oldalra!

Körös Kajak Sportegyesület - Magyar